torstai 27. marraskuuta 2008

Kalajokiset yritykset huomion kohteina


Suomen parhaaksi paikallislehdeksi on valittu kalajokinen Kalajoenseutu. Pohjanmaan vahvimmaksi yritykseksi on valittu kalajokien T & A Mämmelä Oy ja Vuoden laatutottajaksi on valittu kalajokinen Penttilän perunatila.
Parhaimmat onnittelut menestyneille yrityksille ja niiden henkiöstölle sekä kiitokset erittäin merkittävästä työstä Kalajoen maineen ylläpitämisestä merkittävien saavutusten ja tunnusten avulla. Toivon teille jatkuvaa menestystä ja työniloa.

Suomen paras paikallislehti

Kalajoen Seutu voitti Sanomalehtien Liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan. Toiseksi sijoittui Viitasaaren Seutu ja kolmanneksi Sipoon Sanomat.
Paikallislehtikilpailun yhteydessä palkittiin myös paikallislehtien parhaat verkkosivut. Yksipäiväisten lehtien paras verkkopalvelu on Kalajoen Seudulla. Kaksipäiväisten lehtien sarjassa voiton vei Loviisan Sanomat ja useampipäiväisten lehtien sarjassa Nya Åland. Paikallislehtikilpailuun osallistui tänä vuonna 83 lehteä. Kilpailun tuomaristo koostui Jyväskylän yliopiston toimittajakoulutuksen opiskelijoista ja paikallislehtien edustajista. Tuomaristo arvioi lehtien juttusisältöä, kuvitusta, ulkoasua ja mielipidekirjoituksia.

Kalajoen Seutu on Kalajoen ja ympäristön paikallislehti. Lehti perustettiin vuonna 1997, ja nykyisin sitä kustantaa Printtimedia Kalajoen Seutu Oy. Lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Vuonna 2007 lehden levikki oli 2145. Kalajoen Seutu valittiin Suomen parhaaksi paikallislehdeksi myös vuonna 2006. Silloin raadin arvostelu oli seuraava: Sarjan ylivoimainen ykkönen. Täydet tai lähes täydet pisteet niin sisällöstä, kuvituksesta, ulkoasusta kuin mielipidekirjoituksistakin. Omaa näkökulmaa juttuideoissa ja valtakunnallisten aiheiden paikallistamisessa. Rohkeita kuvakulmia ja rajauksia sekä hyvin toteutettu grafiikka. Sarjan paras mielipidesivu ja monipuoliset nettisivut.

Kalajoenseudun henkilöstö on ollut erittäin voimakkaasti kalajokisen musiikkitapahtuman Kajarin järjestelyissä mukana. Kajarista on tullut yksi merkittävimmistä Kalajoen kesätapahtumista.

Printtimedia Kalajoenseutu Oy on perustettu vuonna 2001. Yhtiön toimitusjohtaja on Mari Puranen ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Puranen. Hallituksen jäseniä ovat Seppo Sorvari, Asko Talvi ja Juha Tokola.

http://www.kalajoenseutu.net

Pohjanmaan vahvin yritys 2008 on T & A Mämmelä Oy

T&A Mämmelä Oy on kalajokelainen, vuonna 1998 perustettu ympäristötekniikan alan perheyritys. Yhtiö valmistaa jätevedenpuhdistuksessa tarvittavaa tekniikkaa ja mm. rakentaa kokonaisia puhdistuslaitoksia. Yritys on Pohjoismaiden johtava bioroottorivalmistaja.
T&A Mämmelän liikevaihto saavutti viime vuonna yli viiden miljoonan euron tason. Samalla kannattavuus on pysynyt hyvänä ja yrityksen omavaraisuusaste on yli 80 prosenttia. Toimintansa aikana yhtiöstä on tullut yksi johtavista ja luotetuista toteuttajavaihtoehdoista toimialallaan. T&A Mämmelä on saanut Suomen Asiakastieto Oy:ltä parhaan mahdollisen Rating Alfa -luokituksen AAA.

T&A Mämmelä Oy on pohjoismaiden johtava bioroottorivalmistaja. Suomessa on käytösssä
yli 200 yrityksen valmistamaa bioroottoria. T & A. Mämmelä Oy valmistaa bioroottoreiden lisäksi porrasvälppiä ja tehdasvalmisteisia jätevedenpuhdistamoita. TAM B-sarjan jätevedenpuhdistamot on kehitetty erityisesti pienten taajamien ja vastaavien erityiskohteiden jätevesien puhdistamiseen. Puhdistamot ovat täysin toimintakuntoon tehtaalla koottuja, asennusvalmiita yksiköitä. Puhdistamoille on ominaista erittäin pieni energiankulutus ja vähäinen hoidon ja valvonnan tarve. Yritys maahantuo saksalaisia IFU-hienokuplailmaisimia.

Yritys toteuttaa jätevedenpuhdistamoita ja niiden saneerauksia KVR , - kokonais,-ja koneistourakoina. Yhtiön toimitilat sijaitsevat Kalajoella ja ovat laajuudeltaan noin 2000m2.
Toimintansa aikana yhtiöstä on muodostunut yksi johtavista ja luotetuimmista toteuttajavaihtoehdoista toimialallaan.

Yrityksen kotisivu: http://www.tam.fi/#

Vuoden laatutuottaja on Penttilän perunatila

Antero ja Anne Penttilän perunatila on valittu Vuoden laatutuottajaksi Kotimaiset Kasvikset ry:n toimesta. Penttilän perunatilan päätuote on tukkuliikkeille pakattava ruokaperuna. Perunanviljely on aloitettu tilalla 1960-luvun alussa muun maataloustuoannon ohessa. Vuonna 1987 tilalle rakennettiin moderni perunavarasto ja tila keskittyi perunantuotantoon. Perunaa viljellään reilun sadan hehtaarin alalla, jonka lisäksi perunaa ostetaan sopimusviljelijöiltä. Yritys työllistää yrittäjäperheen lisäksi kahdeksan tyäntekijää. Valinta perustuu yhdityksen laadunvalvonnan tuloksiin ja eri sidosryhmiltä saatuihin suoistuksiin.

Ei kommentteja: